Om krystaller

Om krystaller


Mange krystaller er blevet dannet i jorden for millioner af år siden. De findes i tusindvis af variationer og mange farver, og har i tusinder af år virket tiltrækkende på mennesker.


De er igennem historien, som i dag blevet anvendt af mennesker, som har troet på deres gode egenskaber.


Dannelse af krystaller


Krystaller blev skabt, da jorden blev dannet og har ændret sig i takt med at planeten, selv har ændret sig. De har en identisk indre form og dermed en ydre geometrisk regelmæssig form. De består af mineraler, og har et gentaget gitterværk af atomer. 


Forskelle i mineralindholdet skaber de forskellige farver. Krystalliseringen finder sted som et resultat af ændringer i temperatur og tryk. Nogle krystaller som fx. kvarts opstår fra de smeltede mineraler og glohede gasser i jordens centrum.


Historisk


Krystaller er i tusindvis af år blevet brugt til at hele sygdomme, beskytte og tiltrække gode ting til mennesker. Det er de blevet i mange kulturer, folkeslag og forskellige religioner.


Den 5000 år gamle kinesiske lægevidenskab anvendte krystaller, som den også gør i dag bl.a. i akupunktur. De ligeledes 5000 år gamle hellige indiske Veda skrifter beskriver krystallers helbredende virkning. I buddhistiske skrifter nævnes krystaller gode egenskaber.


De gamle romere, egyptere og grækere brugte krystaller, såvel som indianere i Amerika. Kongelige og gejstelige har også haft krystaller i deres smykker, og soldater i middelalderen brugte bl.a. ametysten som lykkeamulet.


I dag


I dag ved vi jf. Einsteins Relativitetsteori (E=mc²), at alt som har en masse også indeholder energi. Det gælder naturligvis også krystaller. En del mennesker tror også på krystallers positive egenskaber i vores tid.


Herudover anvendes silikone i vores computere og telefoners processorer, som stammer fra krystal. Det bruges i lasere for dets egenskaber til at fokusere og koncentrere energi, og i moderne medicin i ultralydsmaskiner. Har du stress?

Så prøv psykoterapi som virker

Klinik i Nordvest

www.terapinu.dk


Brug for massage?

Så prøv ægte balinesisk massage

Få ny energi og velbefindede

Klinik på Tagensvej 249 i Nordvest

www.balimassage.dk